פוטותרפיה היא גישה טיפולית יוצאת דופן הרותמת את כוחו של האור כדי לשפר את הרווחה הפיזית והרגשית של אדם. במאמר זה נבחן את התחום המרתק של הפוטותרפיה ואת שני הסוגים שלה: טיפול באור וצילום טיפולי. בעוד שהן עשויות להיראות כמו משני עולמות נפרדים, שתי גישות אלה חולקות חוט משותף – הסתמכותן על ההשפעות של האור. התעמקו איתנו במאפיינים, ביישומים ובתרחישים מהחיים האמתיים שבהם כל אחת מצורות הפוטותרפיה הללו ממלאת תפקיד מרכזי בקידום בריאות ואיכות חיים.

טיפול בעור באמצעות אור

טיפול בעור באמצעות אור, המכונה בדרך כלל פוטותרפיה, הוא טכניקה רפואית המשתמשת באורכי גל ספציפיים של אור לטיפול בבעיות עור שונות. טיפול זה צבר פופולריות בשנים האחרונות בשל אופיו הלא פולשני ויעילותו בניהול הפרעות עור מסוימות.

הסוגים של טיפול באור

ישנם שני סוגים עיקריים של פוטותרפיה לטיפול בעור: טיפול אולטרה סגול (UV) וטיפול פוטודינמי (PDT).

מתי משתמשים בפוטותרפיה לטיפול בעור?

 

צילום טיפולי

צילום טיפולי היא שיטת טיפול פסיכולוגית הכוללת חשיפה לסוגים ספציפיים של אור כדי להקל על התסמינים של הפרעות במצב הרוח, בעיקר הפרעה רגשית עונתית (SAD) ודיכאון.

צילום טיפולי כולל שימוש בקופסאות אור או מנורות שתוכננו במיוחד ופולטות אור בהיר, בדרך כלל מחקות אור שמש טבעי. מקורות אור אלה מצוידים לעיתים קרובות באורכי גל ובעוצמות ספציפיות כדי להשיג השפעות טיפוליות.

מתי משתמשים בצילום טיפולי?

לסיכום

פוטותרפיה כוללת שני סוגים: טיפול באור וצילום טיפולי. כל סוג משרת מטרות ייחודיות בשיפור הרווחה הפיזית והרגשית של החולים. פוטותרפיה לטיפול בעור משתמשת בקרני UV ובטיפול פוטודינמי לטיפול בבעיות עור שונות, כולל צהבת תינוקות, פסוריאזיס, ויטיליגו וסרטן העור. מצד שני, פוטותרפיה רגשית, או צילום טיפולי, כוללת חשיפה לאור בהיר כדי להקל על תסמינים של הפרעות במצב הרוח כמו SAD ודיכאון, כמו גם כדי לווסת דפוסי שינה ולהסתגל ללוחות זמנים משתנים.

 

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.