אין עצמאי שלא רוצה להרוויח יותר ואין עצמאי שלא רוצה לשלם פחות מיסים. מכאן שאם נתחיל מהשורה התחתונה, נציין שכן, זה בהחלט אפשרי. אז אם גם אתם בעלי עסק לצילום (או רק מתכוונים להיות בקרוב בעלי עסק בתחום), טוב לדעת שלצד לא מעט הוצאות ומחויבויות כלפי המדינה, גם ניתן למצוא הקלות. במה אם כן מוטב להתחשב ומה מוטב לקחת בחשבון? ובכן במקרה זה פחות מדובר בקומפוזיציה, אור וניגודיות, אלא יותר מתמקדים בהוצאות חכמות ומודעות. כיצד גם אתם יכולים לנצל זאת? עברו על הדגשים הבאים:

מתפעלים סטודיו לצילום מהבית?

לא מעט צלמים נעזרים בשטח פנוי בבית והופכים אותו לסטודיו לצילום. אם גם אתם עובדים כך, חשוב לדעת שעבודה מהבית אכן נחשבת כהוצאה לצורכי ניכוי מס. שנרחיב? ובכן אם עובדים מהבית, חלק מהוצאות הבית עשויות להיתפש כהוצאות מוכרות. מכאן שרצוי להכניס למשוואה הוצאות שנוגעות לחשמל וארנונה, לשימוש במחשב ואינטרנט, לשירותי ניקיון ותחזוקת קו טלפוני וכדומה. פה נציין שלרוב ההחזר אינו מלא, אלא נגזרת מסך ההוצאה. עובדה זו מחזירה אותנו לדברי אבנר הייזלר בגלובס. הייזלר הסביר שלא מעט הטבות מגיעות לבעלי עסקים, אך על מנת לממש אותן יש לדעת במה בדיוק מדובר, כלומר יש להשקיע מעט זמן בבירורים, אחרת פשוט מפסידים – משלמים כספים שאמורים להישאר אצלכם בחשבון.

מקימים עסק בתחום הצילום: דברים שחשוב לדעת על החזרי מס לעצמאיים

הוצאות מדיה ושיווק

גם בטריטוריית המדיה והשיווק ניתן לנצל מגוון החזרי מס. מה אם כן רצוי לקחת בחשבון? את הוצאות הנייד ואת ההוצאות שנוגעות לאתר האינטרנט (כולל הוצאות עבור רכישת דומיין, הקמת אתר ועלויות עבור תפעול שוטף). עם זאת, גם פה אין לצפות שההחזר יהיה מלא. לרוב ההחזר חלקי, מוחזר בהתאם למגוון משתנים, אותם רצוי לבדוק מחדש מדי שנה.

הוצאות משלימות

בתחום הצילום לא חסרים ספרי הדרכה ומגזינים נותני השראה, ועל כן טוב לדעת שגם ספרות מקצועית בנושא נחשבת כהוצאה מוכרת. מה עוד? אם רכשתם ביגוד ייעודי עבור צילומים מיוחדים, ייתכן שגם עליו ניתן לקבל זיכוי, אם כי פה התחום יותר אפור. מה בנוגע לקורסים בתחום? ובכן כל מה שנוגע להשתלמויות ולימודים בתחום הצילום, בהחלט יוביל להחזרי מס מלאים, ואף לימודים משלימים עשויים להיחשב. עוד נציין שאם הקורס מועבר ביעד רחוק, יש לבדוק האם אפשרי לקבל זיכוי עבור נסיעות (או טיסות). מה עוד? נציין שני גורמים שקרוב לוודאי יפתיעו אותכם:

  1. אם נגנב לכם כסף מהעסק, בהחלט מדובר בהוצאה מוכרת.
  2. אם לקוח מחליט מסיבה כזו או אחרת לתבוע (ולא כי צילמתם את הצד הפחות פוטוגני שלו), הוצאות המשפט עשויות להיתפס כהוצאה מוכרת.

דגשים חשובים

שנסכם? תמיד חשוב לשמור את הקבלות ואת סך המסמכים הרלוונטיים. תמיד רצוי להתייעץ עם רואה החשבון, כך שתדעו במה להתמקד (איך לפעול ולמה לצפות). הרעיון הוא להתעדכן בכול שנה ברשימה ולזכור שלהגיש בקשה להחזר מס לא עולה כסף – מקסימום לא תיענו בחיוב. מה עוד ראוי לדעת? שהשנה בעקבות הקורונה ייתכן שמגיעות לכם הטבות נוספות, אם מבחינת החזרי מס ואם מבחינת מגוון הקלות. לבסוף נציין שגם אם כבר הגשתם דו"ח שנתי ורק עתה קולטים שפספסתם לא מעט סעיפים שעשויים להיות שווים לא מעט כסף, טוב לדעת שעדיין ניתן לתקן. ניתן להגיש בקשה להחזר מס, ואף ניתן להגיש בקשה עבור 6 שנים אחורה, כל זאת באמצעות פעולה פשוטה ויחסית מהירה.