אם אתם כאן, כנראה שגם אתם חולמים להיות צלמים מקצועיים, ואתם וודאי יודעים שאת הדרך בעולם הצילום מתחילים בלימודים. בין אם אלה לימודים פורמליים ובין אם קורסי צילום ייעודיים, אין ספק שחשוב תחילה ללמוד את החומר התיאורטי ולהתנסות בפרקטיקה מעשית באופן שוטף.
לא משנה אם למדתם לתואר בצילום, השתתפתם בקורס של מספר חודשים או למדתם לצלם באמצעות קורסי אונליין – משום שסביר להניח שהמכנה המשותף של כל בוגרי קורסי הצילום הוא להצליח בתחום. לכן, ריכזנו בעבורכם מספר טיפים של בוגרי לימודי צילום שעובדים בתחום.
ליזי, צילומי הריון וילדים
"החלטתי להתמקד בנישה של צילומי הריון וילדים, כי הבנתי שזה התחום שאני הכי אוהבת", מספרת ליזי, בת 28, בעלת עסק לצילום מראש העין. "חיפשתי את הבידול שלי בתחום, והבנתי שאני מעדיפה להתמקד בצילומי הריון או צילומי ילדים, כשהצילומים שלי מתמקדים בלוקיישנים טבעיים ומוכרים למצולמים. זו הייחודיות שלי", היא מספרת.
"הייתי ממליצה לצלמים בתחילת דרכם לחפש את הייחודיות והבידול שלהם בתחום, למצוא את הכיוון שייחודי אך ורק להם. מעבר לעובדה שזה עוזר ליצור ערך על פני המתחרים, זה גם מאפשר להתמקד בתחום אחד ולהתמקצע בו" היא מציינת.
אורן, צילומי חתונות ואירועים
"קצת אחרי שסיימתי ללמוד, עבדתי כשכיר אצל צלם אירועים, והתאהבתי בתחום" כותב לנו אורן, בן 33 מתל אביב. "יש משהו מאוד מיוחד בלקחת חלק בשמחה של מישהו זר, ולעטוף את החוויה שלו בתמונות ואלבומים מיוחדים", הוא אומר.
"צילום זה מעבר לתיעוד של הרגע, זו אומנות, ויש כל כך הרבה אפשרויות צילום מיוחדות", טוען אורן. "כשאתם מדברים עם לקוח פוטנציאלי, תמיד תשקפו לו את הייחודיות שלכם בתחום, ואני מאוד ממליץ להקים אתר אינטרנט ועמוד אינסטגרם, על מנת שלקוחות יוכלו לראות את העבודות שלכם".
אדם, צילומי תדמית
"אני עוסק בצילומי תדמית כבר כמה שנים, ויכול לספר שהלמידה ממשיכה גם לאחר הלימודים, פשוט כי תמיד יש מה ללמוד ומה לשפר", מספר אדם, בן 36 מאזור הדרום. "אני ממליץ להמשיך לקרוא תכנים ברשת, ללמוד ולהעמיק את הידע, גם לאחר סיום הלימודים, כך תוכלו להתמקצע יותר ויותר".
טיפים נוספים מבוגרים וצלמים מקצועיים
נוסף לטיפים שצוינו מעלה, ריכזנו מספר דגשים חשובים שנשלחו אלינו מצלמים מקצועיים ובוגרי צילום מהעבר וההווה:
- נסו למצוא אתגרי צילום שונים, בתחומים שמעניינים אתכם. זה יאפשר לכם לצלם יותר תמונות מאתגרות, וכשלקוחות יבקשו תמונות מסוג זה – יהיה לכם ניסיון ותיק עבודות.
- צרו לעצמכם נוכחות דיגיטלית בכל הפלטפורמות הרלוונטיות, החל מהקמת אתר, דרך רשתות חברתיות ועד ליצירת כרטיס בגוגל מיי ביזנס.
- לא חייבים לרכוש ציוד חדש, ובהחלט ניתן לרכוש ציוד יד שניה (לפחות בתחילת הדרך).
- תתמחרו את העבודה שלכם בהתאם. קחו בחשבון שיש לכלול את עלות חומרי הגלם, בלאי של הציוד ושעות העבודה שתשקיעו בכל פרויקט.
- נסו למצוא את שפת הצילום הייחודית שלכם. זה יעזור לכם לבדל את עצמכם מהמתחרים.
- נסחו חוזה הוגן שמגן עליכם מפני שימוש בתמונות שלכם (זכויות יוצרים), ומצד שני סעיפים שהוגנים גם עבור הלקוח.
בהצלחה!