ניקולס ניקסון

פרויקט הצילום המיוחד של ניקולס ניקסון (שהוצג בגלריית "פראנקל" בפריז ובמוזיאון המומה בניו יורק), הוא פרויקט שכל צלם חובב או מקצועי חייב להכיר, ולו בשל הייחודיות והאותנטיות שלו. במשך ארבעה עשורים, תיעד ניקסון 34 אחיות, שאחת מהן היא אישתו. לפרויקט קוראים "האחיות בראון". אספנו בעבורכם את כל הפרטים על הפרויקט הייחודי הזה.

על הצלם

ניקסון (נולד ב1947) הוא צלם שמתמחה בנישה הדוקומנטרית, והוא משתמש במצלמה כבדת משקל ורחבת מימדים. הוא בקיא בצילומים ייחודיים ולא שגרתיים, ועוסק בתחומים שמציגים תהליכים אנושיים, כמו פרויקט "האחיות בראון", צילומי קשישים בבתי אבות, צילומים של אנשים עניים וחולי איידס.

מדובר באחד הצלמים המוערכים ביותר בארצות הברית, ולו בשל הפרויקטים הייחודיים שלו. כמו כן, העבודות שלו הוצגו במוזיאונים נחשבים ותערוכות ברחבי העולם. נוסף על כך, נציין שהוא למד באוניברסיטת מישיגן ואוניברסיטת ניו מקסיקו, כתב ספרים בתחום וקיבל מספר פרסים על עבודותיו.

ניקולס ניקסון

תחילתו של פרויקט ארוך ומיוחד

פרויקט "האחיות בראון" מתחיל בשנת 1975, כשהאחיות הצעירות התכוננו לתמונה משותפת של ארבעתן. התמונה מצאה חן בעיניהן, והיא הייתה יריית הפתיחה של הפרויקט. המטרה הייתה להצטלם יחדיו מידי שנה, באותו מקום (בבית ההורים) ובאותה קומפוזיציה. הצילומים צולמו במפגשים המשפחתיים של המשפחה שהתקיימו בכל שנה.

בתחילת הפרויקט, האחות הצעירה הייתה בת 15 בלבד, ובסיומו, הייתה בת 51. מדוע מדובר בפרויקט כל כך מיוחד? ובכן מעבר לאותנטיות, הפרויקט מאפשר לנו לראות את השינויים שחלו במראה החיצוני של הנשים הללו מידי שנה, את סימני הגיל ואפילו את השינויים הנפשיים. למעשה, הפרויקט מאפשר לנו לראות תהליך אנושי, טבעי ומאוד מיוחד.

ניקולס ניקסון מספר שבמהלך המפגשים המשפחתיים, היה מצלם את האחיות באותה הפוזה בשחור לבן. הדבר היחיד שהשתנה בין תמונה לתמונה זה רק הגיל של המצולמות. הפרויקט הסתיים עם מותה של אחת האחיות, סוזן, שנפטרה בגיל 83.

 

לסיכום, אין ספק שמדובר באחד הפרויקטים הייחודיים ביותר בעולם הצילום, ואם לא די בכך, מדובר בצלם שיש לא מעט מה ללמוד ממנו ומעבודותיו. "האחיות בראון" הוא רק פרויקט אחד מיני רבים, והוא בהחלט אחד הפרויקטים המפורסמים ביותר של ניקסון.