חשוב להבין מהי תאונת עבודה, וזאת גם אם אינכם עובדים בתחום מסוכן, אלא בעיקר עסוקים בנגטיב, קומפוזיציה, פיקסלים, עריכה ותפיסה של רגע קסום. חשוב להבין שגם בתחום הצילום עשויים להגיע לידי מצב מצער שבו תאונה לא צפויה מונעת להמשיך לעבוד, ואין זה כלל משנה אם עוסקים בתחום כשכירים או כעצמאיים. אנשים מתחום הצילום יכולים להיפגע עקב תאונת דרכים שאירעה בדרך ללקוח, עקב מעידה בסטודיו, עקב התקף לב שאירע במקום העבודה וכדומה. הרעיון הוא שכל תאונה שהתרחשה במקום העבודה, או בעקבות העבודה (כולל נסיעה אל וממקום העבודה), נכנסת תחת ההגדה "תאונת עבודה", ופה יש לא מעט משמעויות כלכליות שמוטב להכיר.

כיצד ביטוח לאומי מפצה כלכלית?

אם אכן עברתם תאונה במקום העבודה, לכל הפחות טוב לדעת שביטוח לאומי יודע להציע עזרה משמעותית. הוא יודע להעניק דמי פגיעה, אחוזי נכות ומימון של מגוון טיפולים רפואיים. דמי הפגיעה מעניקים כ75% מסך השכר עד כ91 יום (בהתאם לרבעון האחרון), ואילו אחוזי נכות עשויים לזכות במענק כספי חד פעמי, ואף במענק חודשי קבוע. מכאן שמאוד משנה מהי הקביעה של ביטוח לאומי, כלומר מאוד משנה כיצד מתנהלים מולו, ועל כן ההמלצה היא לנהל תביעות נגד ביטוח לאומי בליווי איש מקצוע שמכיר את סך הפרוצדורה ושיודע להעניק כלים חשובים.

נפגעתם בעבודה? כך תתמודדו עם הביטוח הלאומי!

נפגעתם? כך תפעלו!

הרעיון הכללי הוא לתעד, ליידע ולהשיג פרטי התקשרות של עדים. שנפרט? ובכן אם נפגעתם במקום העבודה, חשוב לדווח במידי למעסיק, ואם עצמאיים (או בדיוק לא היה אף אחד ליד), תקראו לאנשים שנמצאים בסמיכות. זאת גם כדי שיסייעו (במובן הרפואי) וגם כדי שבעת הצורך יהוו עדים משמעותיים. כמו כן, יש לעדכן במידי את המעסיק ובעת קבלת טיפול רפואי, יש לעדכן את הרופא שמדובר בתאונת עבודה. מה עוד? כבר במיון חשוב לבקש טופס 250 (טופס שעונה לשם "תעודה ראשונית לנפגע בעבודה" ושאותו המעסיק נדרש למלא).

חשיבות הכוונה מקצועית נקודתית

כפי שציינו, פנייה לאיש מקצוע כגון עורך דין בהחלט הכרחית. בכוחו של סיוע מקצועי להוכיח שמה שקרה אכן נחשב כתאונת עבודה (גם אם מדובר בתחום אפור), וזאת באמצעות הכוונה מקצועית נקודתית. הכוונה מקצועית מסייעת להבהיר כיצד נכון לנהוג מול אנשי הרפואה ומול ביטוח לאומי. מבקשים הדגמה? ובכן אם נתחיל מהשורה התחתונה, נציין שעל כל קביעה של ביטוח לאומי ניתן לערער, במיוחד כשמגובים בליווי משפטי. מכאן שגם אם בהתחלה התנהלתם לבד והבקשה שלכם נדחתה, טוב לדעת שאף פעם לא מאוחר להשיג גיבוי מקצועי.

מספר דגשים חשובים

גם אם לאחר המקרה חשים יחסית בטוב, עדיין מומלץ לפנות לרופא/מיון, וזאת כי ביטוח לאומי בין היתר מכריע בהתאם לרמת הדחיפות שבה ניגשים לקבל סיוע רפואי. כמו כן, מוטב לגשת לטיפול רפואי עם טופס 250 מטעם המעסיק, וזאת כדי להשיג ימי מחלה לנפגעי עבודה. מה עוד? נחזור ונחדד שתיעוד הוא שם המשחק! תיעוד של עדים והתנהלות רפואית (כולל הפניות, מרשמים, אבחנות וכדומה). עתה כאשר ידוע מה נכון לעשות ולמי רצוי לפנות, נציג נתון משמעותי נוסף: כדאי לפנות לביטוח לאומי בהקדם, ולאחר שנה המקרה מתיישן – לאחר שנה לא ניתן להוכיח דבר. לבסוף נסביר שלא מעט מקרים שכלל לא מעלים על הדעת גם כן עשויים להיחשב כתאונות עבודה. זה כולל מיקרו טראומה, בקע מפשעתי, צרידות, טינטון (רגישות לרעשים), תסמונת התעלה הקרפלית (בעקבות הפעלה רציפה של היד) וכדומה. מכאן שאם מבקשים לצמצם את כל המידע לכדי טיפ אחד, נציין שתמיד מומלץ להיעזר בחוות דעת של עו"ד מנוסה בתחום.